День прикордонника.

Автор: autor  |  29 Тра 2014 | розділ: Новини

   28 травня — свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні — День прикордонника.

Цей день прославляє роботу прикордонників-льотчиків, які несуть службу на повітряних кордонах своїх держав. Це свято прикордонників-моряків, які охороняють водні простори. Також це день кожного постового, який стоїть на кордоні Батьківщини, захищаючи її від незаконних дій і посягань.

Прикордонна служба сьогодні, через складну ситуацію в країні, набула нового змісту: прикордонник – це герой, від мужності та порядності якого залежить доля сотень людей, цілісність та мир держави.

 В Глибоцькому районі розташовано два прикордонних пункти. Співпраця та дружба освітян Глибоччини та прикордонників давня і плідна. У навчальних закладах району, діють гуртки « Юні друзі прикордонників», які сприяють формуванню патріотичного духу, активної громадянської позиції серед молодого покоління. Свою вдячність учнівсько – педагогічні колективи висловлюють у дні державних свят концертами, подарунками, щирими словами.

Освітяни Глибоччини завітали напередодні Дня прикордонника до полігону «Прибан» з подарунками. Зокрема, колективи Сучевенської ЗОШ, Тарашанської ЗОШ та Привороцької ЗОШ подарували обладнання для ремонту території полігону та для забезпечення військової частини А 2582.

 « Підтримка Збройних Сил України у складні для держави часи – обов’язок кожного свідомого громадянина»,- наголосив начальник управління освіти Василь Григорович Швець під час спілкування з керівництвом полігону. Військові подякували за підтримку та допомогу.

Залиште коментар:

Статистика