Глибоччина відзначила День Соборності України

Автор: autor  |  24 Лют 2016 | розділ: Новини

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності, наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

22 січня українська держава відзначає 97-му річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

До відзначення національного свята країни долучилася і Глибоччина. 22 січня, в залі засідання районної ради відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності України.  Участь у заході взяли представники районної влади, установ та організацій, громадськість.

З вітанням до присутніх звернувся перший заступник голови Глибоцької районної державної адміністрації Віталій Коломієць, який зазначив: «Це свято нагадує нам, особливо підростаючому поколінню, що наша держава нероздільна, що немає окремої Східної та Західної України і ми – єдиний народ! Сьогодні День Соборності має стати для кожного з нас прикладом та орієнтиром, адже успіх побудови демократичної та процвітаючої країни грунтується на наших спільних зусиллях та на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє наших дітей, нашого району, нашої України».

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять борців, які відстоювали незалежність і соборність українських земель. До пам’ятників «Борцям за волю України», Т.Г.Шевченку та жертвам політичних репресій поклали квіти.

Залиште коментар:

Статистика