День вишиванки 2024

Автор: admin  |  16 Тра 2024 | розділ: Без категорії
images

День вишиванки – свято, присвячене збереженню традицій українського національного одягу. Для українців вишванка – справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять.

Щороку у третій четвер травня в Україні відзначається Всесвітній день вишиванки. У 2024 році День вишиванки святкуватимемо 16 травня.

Вперше це свято відзначили у 2006 році, коли студентка Чернівецького національного університету запропонувала своїм одногрупникам прийти на заняття у вишитих сорочках. Ініціативу підтримали і викладачі, і студенти всього навчального закладу. Кілька років свято відзначалося тільки в стінах університету, а потім ця традиція поширилася і по інших містах України.

Особливе значення День вишиванки має під час повномасштабної війни Росії проти України. Одягнена вишиванка 16 травня – символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.

У День вишиванки хочемо побажати миру і злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною.

Пам’ятайте, що ми – Українці й зможемо все!

Коментування закрито.


Статистика