День обкому профспілки працівників освіти і науки у Глибоцькому районі

Автор: autor  |  20 Кві 2016 | розділ: Новини

    14 квітня 2016 року  в приміщенні актової зали Глибоцького ліцею відбулася зустріч працівників управління освіти Глибоцької РДА, районного методичного центру, керівників та голів профкомів навчальних закладів усіх типів з очільниками освітянської Профспілки Чернівецької області.  Зустріч відбувалася у форматі запитання-відповідь.

        Голова обкому профспілки працівників освіти і науки  Дудчак Володимир Васильович поділився своїми міркуваннями з приводу нової редакції Закону « Про освіту »,  ознайомив усіх присутніх із тими зауваженнями та пропозиціями до законопроекту « Про освіту», які надав ЦК Профспілки  Голові комітету, членам комітету та народним депутатам в листі від 29.03.2016 № 02-5/215. Володимир Васильович  виразив особливу стурбованість з приводу того, що незважаючи на вжиті заходи, переважна частина пропозицій не врахована.

     Чортик Богдан Романович, заступник голови обкому профспілки працівників освіти і науки, нагадав керівникам навчальних закладів про відповідальність за дотримання сторонами виконання колективних договорів, необхідність їх пролонгації до укладення нової  Генеральної угоди, про належне ведення трудових книжок, дотримання Правил внутрішнього трудового розпорядку. Закцентовоно увагу керівників на важливості    ведення особових справ працівників,  заповнення картки №2 та ведення облікованого робочого часу для окремих категорій працівників згідно вимог.

      Чи не найбільше було запитань до юриста, уповноваженого ЦК Профспілки з правових питань Безручака Василя Васильовича, який надав професійні юридичні консультації з важливих питань, що стосуються оплати праці, відпусток, надбавок медсестрам, атестації кухарів, компенсацію за роботу у вихідні дні, статус керівника РМЦ , оптимізацію технічного персоналу.  Василь Васильович також ознайомив із новоприйнятими нормами про дотримання вимог законодавства про працю, зайнятість населення та наслідки при їх порушенні, про нову редакцію Трудового  кодексу та ін.

      Начальник управління освіти Глибоцької РДА Барарюк Василь Іванович зауважив , що така зустріч дуже важлива саме в цей час реформ, змін у законодавстві, та щиро подякував  профспілковим лідерам за ґрунтовну бесіду, за ту допомогу, яка так потрібна сьогодні для того, щоб жоден працівник не постраждав від можливих упущень в роботі з документами.

      « Завдання профспілок – не оминути своєю увагою жодного випадку, який може призвести до погіршення соціально-економічного стану працюючого, надати якомога ефективнішу допомогу при вирішенні багатьох спірних питань, захистити кожну людину, яка виступає за правду й порядок,  упередити працівників від нещасних випадків,  – для цього і була організована ця зустріч», -  зауважила голова Глибоцького районного комітету профспілки працівників освіти і науки

Лазурко С.І.

Залиште коментар:

Статистика