До Дня вчителя

Автор: autor  |  05 Жов 2012 | розділ: Новини

Кожна перша неділя жовтня – традиційне свято працівників освіти. Ось і вчора, 4 жовтня,  вся освітня  родина Глибоччини зібралась в   районному  будинку культури на святкові заходи,  приурочені до Дня вчителя.

На свято були запрошені: Швець Анатолій Федорович – заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, начальник управління фізичної культури і спорту Чернівецької ОДА; Микола Георгiйович Загарюк- голова Глибоцької районної державної адміністрації; Валерiй Манолiйович Ротар –  голова Глибоцької районної ради; Бомпа Троян Григорович – член громадської ради з питань освiти при обласнiй державнiй aдмiнicтpaцii; Заблотовська Олена Октавіанiвна, начальник районного центру зайнятостi; Авраменко Ольга Василiвна –  начальник Глибоцького вiддiлення НАСК «Оранта»; Гнiдий Iвaн Григорович – голова профспiлки працiвникiв агропромислового комплексу; керiвники відділів  та пiдpозділів районної державної адміністрації, районної ради, голови сiльських рад, ветерани педагогічної праці.

Освітянам району з нагоди професійного свята були вручені нагороди та грамоти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, грамоти від управління освіти Глибоцької РДА та райкому профспілки працівників освіти, від районної ради та адміністрації. Найкращому вчителю, керівнику, учню була вручена премія ім. Василя Товарницького.

«Вам, людям нелегкої, але такої почесної i важливої професiї – педагогам, вихователям, викладачам, всім, хто працює в системі освіти, складаємо сьогодні величні слова подяки. Ми схиляємо голови перед Вами, шановнi освiтяни, Вашими зусиллями твориться майбутнє нашого краю i вciєї нашої держави. Щиро вдячнi за творчу, самовiддану та подвижницьку працю, вiдповiдальне ставлення до свого покликання, педагогiчну майстернiсть i безкорисливе добро, якi повсякчас ви даруете своїм вихованцям. Хай же на цьому благородному шляху вас завжди супроводжуютъ успiхи. Хай щедрою буде до вас доля, обминаютъ життєвi негаразди, а вaшi сердя зiгрiває людсъка довiра та любов», – з привітальними словами до освітян звернувся начальник управління освіти Глибоцької РДА Василь Григорович Швець. 

Голова профспілки працівників освіти Світлана Іллівна Лазурко звернулась з привітальними словами до невтомних трудівників освітянської ниви: «Цей день був  і залишається назавжди для кожного учителя, викладача, сивочолого ветерана педагогічної праці, кожної родини  радісним та всенародним святом. Нехай Ваше життя стелиться барвистим рушничком здоров’я, оптимізму та успіхів, достатку і щастя, бо не руками, а серцями своїми і сієте  цілющі зерна любові, бо не водою, а невичерпною жагою життя скроплювали і скроплюєте тендітні паростки майбутнього! ».

   Особливу вдячність Світлана Іллівна висловила профспілковому активу, керівникам навчальних закладів, які своєю роботою забезпечують моральну чистоту, умови праці та дозвілля, стежать за дотриманням вимог законодавства та галузевих норм.

   У своєму виступі голова профспілки звернула увагу на  присутніх у залі молодих вчителів: “Для вас закінчились уроки учнівства, студентства, ви розпочинаєте трудову діяльність на ниві освіти. Тепер є прекрасна можливість вписати свою сторінку в історію педагогіки, реалізувати всі задуми та плани, які виникли ще за шкільною партою, конкретизувалися в університетських лабораторіях. Тож прошу найдосвідченіших педагогів, які все своє життя присвятили навчанню та вихованню дітей, передавали свій досвід колегам вручили пам’ятки-настанови молодим спеціалістам.  Хай вони  допоможуть їм у щоденній праці. “

 Також для молодих вчителів презентували свої книжки наші талановиті  вчителі-письменники Елеонора Скіпор та Олександра Возняк.

Крім привітань та добрих  слів  атмосферу свята доповнювали  музичні дарунки від юних талантів Глибоцького району.

Учитель…. серце завмирає.

Учитель …..гордо так звучить.

Учителі, хай сонце сяє

Над Вами сотні – сотні літ!

Залиште коментар:

Статистика