Методичний центр управління освіти-районна школа для вчителя

Автор: autor  |  03 Лис 2017 | розділ: Новини

    Районні семінари – найпоширеніша форма роботи з педагогами в рамках РМО.

Методичне об`єднання вчителів географії практикує проведення виїзних семінарів-практикумів, щоразу відкриваючи для вчителів нові цікаві куточки України. Але цього разу педагоги під керівництвом методиста РМЦ Світлани Лазурко вирішили розширити горизонти і відвідати колег у сусідній Молдові. Теоретичний ліцей «Константин Стере» (м.Сорока, Молдова) відгукнувся на пропозицію про співпрацю, тож вчителі Глибоччини мали змогу ознайомитись з досвідом роботи освітян Молдови. До слова – Теоретичний ліцей «Константин Стере»-один з кращих навчальних закладів Молдови, а очолює його наш земляк з Сучевен Василь Баш. Тож зустріч була теплою і пізнавальною для обох сторін: відкриті уроки, круглий стіл за участі начальника управління освіти та завідувача методкабінету м.Сороки, обмін методичними розробками, презентації освітніх просторів Сорок і Глибоччини, незабутні екскурсії до Сороцької фортеці та меморіалу «Свіча вдячності», що розташовані на мальовничих Дністрових кручах, зробили даний семінар-практикум надзвичайно інформативним і результативним, адже було підписано угоди про співпрацю між управліннями освіти Глибоцької РДА та м.Сороки, між Теоретичним ліцеєм «Константин Стере» та Карапчівським ліцеєм ім. М.Емінеску.

Повертаючись додому, відкрили для себе ще один незабутній куточок Молдови – монастир «Куркі» неподалік міста Оргей.

Незабутні враження від щирого спілкування, високого професіоналізму колег з Молдови, гарних краєвидів, гостинності людей та неповторної краси осінньої Молдови, – те, що залишиться на згадку про семінар, який, переконані, стане початком співпраці, цікавих зустрічей та обміну досвідом.

Відзначимо, що ініціаторами даного семінару були Василь Іонець, вчитель Просіцької ЗОШ та Василь Товарницький, вчитель Карапчівського ліцею,-методичний актив МО, досвідчені, активні та успішні педагоги та за підтримки Профспілки працівників освіти і науки.

Найкращі слова вдячності висловлюємо колегам з Молдови та чекаємо з відвідинами до України, адже методичні мости єднають однодумців у творчості.

Методист РМЦ Світлана Лазурко

Коментування закрито.


Статистика