Плакали, згадували, молилися…

Автор: autor  |  20 Тра 2015 | розділ: Новини

Щоб пам’ять жила і передавалася з покоління в покоління педагогічний колектив Глибоцької ЗОШ № 1, де навчався загиблий воїн Костянтин Лук’янюк, учні, волонтери та громадськість прийняли рішення та зібрали необхідну суму для виготовлення та встановлення меморіальної дошки.

   А сьогодні, у День пам’яті та примирення, всі зібралися на території навчального закладу аби віддати данину пам’яті загиблому воїну Костянтину Лук’янюку та схилити свої голови перед його родиною: мамою – Ольгою Іллівною, сестрою – Аліною та бабусею.
Зі словами невичерпного смутку до присутніх звернувся директор школи Юрій Блисенко, який охарактеризував Костянтина як скромну, добру, чуйну людину, з активною життєвою позицією, пригадавши минулі навчальні роки.
Право урочистого відкриття меморіальної дошки пам’яті було надано побратимам Костянтина. Благочинний Глибоцького району української православної церкви Київського патріархату отець Роман Грищук освятив меморіальну дошку та розповів присутнім, що мав честь також навчати загиблого Костянтина урокам християнської етики.
Також зі словами подяки виступили голова райдержадміністрації Георгій Придій, голова районної ради Григорій Ванзуряк та селищний голова Костянтин Горячко. В заході взяв участь і народний депутат України – Максим Бурбак.
Згорьовані мати та сестра щиро подякували всім присутнім за пам’ять, підтримку, побажали всім миру, злагоди, а матерям військовослужбовців, які наразі перебувають на Сході країни – скорішого та щасливого повернення їх синів додому. Протягом всього заходу присутні не стримували сліз, жалю, болю. А щирі слова молитви, віршів та пісень, виконаних учнями Глибоцької школи,продемонстрували глибину дитячих душ, їх високий патріотизм та віру у перемогу і мир в Україні. 

Залиште коментар:

Статистика