Системна робота туристів – освітян Глибоччини

Автор: autor  |  17 Жов 2016 | розділ: Новини

    З 6 по 8 жовтня 2016 на території обласного позашкільного оздоровчого закладу «Лунка», у Сторожинецькому районі, пройшов традиційний 28 туристський зліт педагогічних працівників Чернівецької області. Цьогоріч у зльоті брала участь тільки одна команда педагогів Глибоцького району. У її складі були: Троєцька Неля (Турятський НВК), Митранюк Олена та Піфтор Наталія (Глибоцький ліцей), Плантус Ілля (Привороцька ЗОШ І-ІІІ ст.) та працівники Глибоцького центру туризму і краєзнавства: Сандул Дмитро, Щур Руслан, Ткачук Андрій, Стрілак Надія, Шелепюк Наталія, Сисолєтіна Галина і Меленко Оксана. Склад збірної команди викликав певну тривогу, адже через районні змагання з кросу багато педагогів не змогли поїхати на зліт.

Виступ нашої збірної у зльоті був як завжди успішний – команда закономірно посіла перше місце у загальному заліку.

Спортивна частина програми заходу складалася з видів «Спортивне орієнтування» та «Пішохідний туризм».

Естафета зі спортивного орієнтування проводилася у перший день змагань і складалася з чотирьох етапів. Тож глибочани виступили тут двома складами. Хоча за результатами перших двох етапів основна команда Глибоцького району не займала лідируючі позиції, проте учасник нашої команди, майстер спорту України зі спортивного орієнтування Дмитро Сандул вивів її на почесний п’єдестал другого місця.

На складній технічній дистанції з пішохідного туризму «Смуга перешкод» команді Глибоцького району склали конкуренцію лише представники Новоселицького та Сторожинецького районів. Але завдяки своєму досвіду та майстерності наші спортсмени стали переможцями у цьому виді.

Конкурсна програма, яка доповнювала спортивну, складалася з конкурсу фотографій, туристської художньої самодіяльності, краєзнавчої вікторини та презентації команди. У всіх конкурсах ми виступили на «висоті» і в підсумку – перше місце у конкурсній програмі.

Успіхи педагогів та учнів Глибоцького району у змаганнях різного рівня свідчать про те, що система освіти і виховання учнівської молоді засобами туризму і краєзнавства успішно діє в навчальних закладах нашого району.

Оксана Меленко

методист Глибоцького центру

туризму і краєзнавства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментування закрито.


Статистика