Учителям вклоняємось доземно!

Автор: autor  |  19 Жов 2015 | розділ: Новини

Учителю! Вклоняємось доземно

 Перед великим іменем твоїм,

 Вже проростають ті маленькі зерна

Під поглядом, як серце, золотим!

   Осінь вкриває жовто-багряними барвами землю, обдаровуючи щедрими ужинками людей за їхню працю. Ще, осінь – це пора, яка кличе всіх – і дітей і “апостолів знань” до  школи і теж восени відзначаємо День ветеранів . Наскільки тривожними є осінній дзвоник для тих, які ціле життя віддали своє життя дітям, а зараз не “заслуженому відпочинку”.

         Ветерани педагогічної праці – це ті, чиє серце завжди в школі. Для нас, педагогічного колективу Йорданештської ЗОШ №2, вчителі, ніколи не є колишніми, навіть якщо вони на пенсії, вони наші, рідні, до яких завжди звертаємось за порадою, бо хто, як не вони, знають сенс вчительської долі.

  Як у кожної людини в житті є мама, тато, які народили, так кожній людині доля подарувала вчителів які запам’ятовуються  на все життя. Щоб стати добрим вчителем треба мати дар від Бога. Цим даром Бог нагородив наших неповторних вчителів-пенсіонерів: Марюцак Ауріку Федорівну, Білецького Івана Ілліча, Білецьку Георгіну Костянтинівну, Костинян Марію Іллівну, Гросу Домніку Аркадіївну, які виховували десятки поколінь і які запам’яталася всім, як бджілки, які підсолодили своїх учнів «медом знань». В народі кажуть, що письменник живе в своїх книжках, скульптор -у створених ним скульптурах, а вчитель у думках своїх учнів. Як зоря ранкова дарує радість нового дня, так і наші любі вчителі  дарували нам радість пізнання світу, майстерно «ліпивши» з нас – їхніх учнів, справжніх людей.  Я, як голова ПК школи стараюсь принести усмішку на їхньому обличчі та обрадувати в такі свята як 1Вересня, День працівника освіти, Останнього дзвоника, щоб вони знали, що ми про них не забуваємо. Не такий цінний той букет квітів, або та грамота – відзнака за вчительську працю, але промінчик радості і подяки, який висвітлює з їхніх очей,  перетворює букет – на символ незабутності вчительського труду. Світлішими стають і шкільні свята з їхньою присутністю, бо у кого, якщо не в них нам вчитись.

Традиційним стало відзначити їх в рядах ювілярів,  запрошуються на районне свято “Ювіляр року”, за підтримки райкому профспілки організовуються пасхальні пакунки, бо вони завжди були і лишаються  частинкою нашої профспілкової родини.

Весь колектив бажає їм здоров’я міцного, і щоб завжди світили як промені сонця!

З Днем ветерана, наші, любі вчителі!

Опаіць М.І.

Голова ПК Йорданештської ЗОШ №2

 

          

Залиште коментар:

Статистика