26-го листопада – День пам’яті жертв Голодомору в Україні

Автор: autor  |  25 Лис 2016 | розділ: Новини

      Голодомор –  акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території України та Кубані, де більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

 Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Така політика режиму – злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Визнання Голодомору 1932 –1933 років геноцидом Українського народу законодавчо закріплено Законом України “Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”, ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.

Постановою Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 р. Й.Сталіна, В.Молотова, Л.Кагановича, П.Постишева, С.Косіора, В.Чубаря, М.Хатаєвича визнано винними в організації Голодомору.

Дивно, скільки репресій протягом століть супроти українського народу, а народи далі живе. Так потрібно Господу Богу. Людина, найлютіший ворог не можуть знищити те, що створене Всевишнім. Цей урок чи правило не можуть затямити злі спокусники володарювати і перебрати функції Бога.

Найвідомішим дослідником голодомору в Україні був американець Джеймс Мейс. Він скурпульозно дослідив українські реалії 30-их. Ця людина закохалася в Україну і народ настільки, що  за свого життя, він сміливо зробив далекоглядне припущення, що саме в Україні буде вирішуватися доля світу.

Коментування закрито.


Статистика